پويش اقتصاد:با اهدا تندیسی از فعالیت‌های خانه صمت ایران در ششمین کنفرانس بین المللی فرانچایزینگ ایران قدردانی شد.
آرمان خالقی: فرانچایزینگ (نشان سپاری) ظرفیت جذب سرمایه ها در بخش تولید را دارد.
این کنفرانس بین المللی با حمایت جمعی از دستگاه‌های دولتی و تشکل های بخش خصوصی، عصر روز دوشنبه هشتم اردیبهشت ۱۴۰۴ تا پاسی از شب در مرکز همایش های بین المللی سازمان صدا و سیما برگزار شد.

با اهدا تندیسی از فعالیت‌های خانه صمت ایران در ششمین کنفرانس بین المللی فرانچایزینگ ایران قدردانی شد. این کنفرانس بین المللی با حمایت جمعی از دستگاه‌های دولتی و تشکل های بخش خصوصی برگزار شد. وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، خانه صنعت، معدن و تجارت ایران، اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران و اتاق اصناف ایران از جمله حامیان این مراسم بودند که از عصر روز دوشنبه هشتم اردیبهشت ۱۴۰۴ تا پاسی از شب در مرکز همایش های بین المللی سازمان صدا و سیما برگزار شد.

فرانچایزینگ (نشان سپاری) چیست؟

فرانچایزینگ یک شیوه جهانی برای راه اندازی و توسعه کسب و کار است، در این شیوه یک برند اقتصادی مطرح و شناخته شده با مشارکت صاحبان کسب و کارهای کوچک و سرمایه های خرد امکان راه اندازی و بسط بنگاه های کوچکتر زیر مجموعه برند اصلی را در سطح محلی فراهم می کند.
این شیوه راه اندازی کسب و کار که در سطح جهانی مطرح است، از چند سال پیش مورد توجه کارآفرینان و سرمایه گذاران ایرانی علاقمند به تولید قرار دارد.

اعلام هم‌دردی با قربانیان و بازماندگان حادثه بندرعباس

آرمان خالقی، دبیرکل خانه صمت ایران، از تشکلهای بخش خصوصی حامی ششمین کنفرانس فرانچایزینگ ایران، به عنوان سخنران آغازین این رویداد گفت: ایجاد و توسعه کسب و کارها با استفاده از الگوهای فرانچایزینگ می‌تواند سهم موثری در توسعه پایدار اقتصاد کشور داشته باشد.
وی که بخش ابتدایی صحبتهایش را به اعلام همدردی تشکل متبوعش با قربانیان و بازماندگان حادثه تلخ انفجار بندرعباس اختصاص داده بود، بر ضرورت توجه به رعایت اصول HSE برای صیانت از سرمایه های انسانی تاکید کرد و گفت: فجایع این چنین مانند متروپل،کشتی سانچی، ساختمان پلاسکو، انفجار و حوادث معادن نمونه های تلخی هستند که رعایت اصول بهداشت و ایمنی کار را یادآور می‌شوند. متاسفانه در آستانه روز جهانی HSE (هجدهم اردیبهشت ماه) هستیم و حادثه تلخ انفجار گمرک بندر شهید رجایی بندرعباس یکبار دیگر این واقعیت را یادآور شد که جدی نگرفتن اصول ایمنی و بهداشت کار می تواند چه لطمات جبران ناپذیر جانی و غیر جانی داشته باشد.

فرانچایزینگ راهی برای سرمایه گذاری در تولید

خالقی ادامه وی با بیان این که از سالهایی که از ورود الگوهای جهانی فرانچایز به بازارهای کسب و کار ایران می گذرد، شاهد بومی سازی این شیوه متناسب با شرایط اجتماعی و اقتصادی مناطق مختلف کشور هستیم، گفت: ساختار اقتصادی – اجتماعی ایران، هنوز برای استفاده از الگوهای فرانچایز ظرفیت دارد. فرانچایزینگ نه‌تنها یک روش اثبات‌شده برای توسعه سریع کسب‌وکارهاست، بلکه می‌تواند به عنوان یک موتور محرک اقتصادی، نقش مهمی در رشد کشورها ایفا کند.

وی ادامه داد: درست است که الگوی فرانچایز می تواند به با مشارکت دادن سرمایه های خرد و صاحبان ایده محلی به سرعت بومی شود و نظام مناسبات اقتصادی- اجتماعی مستقر در آن نواحی را تغییر دهد اما در عین حال نباید از تجربه های ارزشمند جهانی و منطقه ای غافل شد؛ به صورت مشخص در مالزی تجربه های خوبی در این رابطه وجود دارد که باید از آن استفاده کنیم.
وی در عین حال با یادآوری اینکه شعار سال ۱۴۰۴، سرمایه گذاری برای تولید است، افزود: فرانچایز این ظرفیت را دارد تا از خروج سرمایه از تولید جلوگیری کند، می‌توان با الگوبرداری از استاندارهای این حوزه و تجربه های مربوط به کسب و کارهای راه اندازی شده در این بستر، ساختاری را فراهم کرد که در آن دو طرف ماجرا یعنی مالکان برندهای اصلی و مطرح اقتصادی و صاحبان سرمایه های خرد بر سر راه اندازی یک کسب و کار مولد و پایدار به توافق برسند.

دبیرکل خانه صمت ایران با یادآوری اینکه از زمان ورود کسب و کارهای مبتنی بر فرانچایز به ایران، شاهد اتفاقات خوبی در رابطه با ساماندهی این بخش هستیم، گفت: با پیگیری های خوب فعالان این حوزه امروز شاهد فعالیت موثر انجمن فرانچایزینگ ایران در حوزه های تدوین استاندارها و الگوها و ارائه خدمات آموزشی به علاقمندان این حوزه هستیم که می توانند در کشاندن و جذب سرمایه ها در بخش فعالیت های تولیدی مولد و ایجاد فرصتهای شغلی پایدار کمک کنند.

وی مهمترین چالش‌های اجرایی فرانچایزینگ در ایران را موانع فرهنگی- اجتماعی ( ذهنیت سنتی کسب‌ و کار و دشواری عدم استانداردپذیری کسب‌وکارهای کوچک ، چالش‌های نیروی انسانی)، مشکلات فنی – عملیاتی ( سیستم‌های نظارتی ناکارآمد ، چالش‌های لجستیکی) و بحران‌های مالی ( اثرات تورم افسارگسیخته، معضل نقدینگی) برشمرد. از نظر وی باید به تقویت زیرساخت‌های فیزیکی (لجستیک، فناوری، جغرافیا) و زیرساخت‌های معنوی و قانونی (قانون‌گذاری، فرهنگ‌سازی، مالکیت فکری) توجه ویژه داشت.

در ادامه پیشنهاداتی از سوی خالقی ارائه گردید که به نقش دولت نقش دولت با سیاست‌های حمایتی پیشنهادی مانند معافیت ۵ ساله مالیاتی برای فرانچایزهای صادراتی ، حمایت از ایجاد “مرکز ارزیابی صلاحیت فرانچایزورها” ، حمایت از ایجاد “پلتفرم یکپارچه فرانچایزینگ ایران توسط انجمن فرانچایزینگ” و نقش بخش خصوصی با تقویت انجمن تخصصی فرانچایزینگ ایران و کمیته‌های تخصصی ذیل آن (مثل فرانچایزهای غذایی و … )، توسعه مراکز تحقیق و توسعه صنعت فرانچایزینگ و ایجاد صندوق‌های مشترک بیمه ریسک و اقدامات موثر آموزشی و پژوهشی و آمارگری تاکید داشت.
در پایان خالقی چنین گفت باید به این باور برسیم که نگاهمان به فرانچایزینگ، یک استراتژی ملی برای جهش اقتصادی باشد.

  آرمان خالقی فرانچایزینگ خانه صمت ایران

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.