«پویش اقتصاد» از آخرين تغییرات بازار ارزها گزارش میدهد:
شاخص دلار (DXY) روز جمعه ۵ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ با صعودی ۰.۴۰ درصدی به بالاترین سطح چندروزه خود رسید؛ اتفاقی که بسیاری از تحلیلگران را به بازگشت سلطه دلار امیدوار کرده است.
محرک اصلی این جهش؟
امیدواری به بهبود روابط تجاری میان چین و آمریکا، هرچند اظهارات ضد و نقیض طرفین بازار را دچار سردرگمی کرده است محرک اصلی این جهش بوده. آمریکا از پیشرفت مذاکرات میگوید، در حالی که چین چنین گفتوگوهایی را تکذیب میکند. نتیجه؟ نوسانات شدید در بازار ارز.
از سوی دیگر، سخنان دونالد ترامپ و رشد آمار احساسات مصرفکننده در آمریکا، به رشد دلار دامن زدند. این در حالیست که یورو و پوند تحت فشار اخبار منفی و نگرانیهای اقتصادی عقب نشستند؛ یورو با ۰.۳درصد کاهش به ۱.۱۳۶۱ رسید و پوند هم با وجود رشد فروش خردهفروشی، نتوانست دوام بیاورد و تا سطح ۱.۳۲۹۹ پایین آمد.
تحلیلگران همچنین به نقش سیاستهای پولی اشاره دارند. فدرال رزرو همچنان محتاط عمل میکند و بازارها احتمال کمی برای کاهش نرخ بهره در کوتاهمدت قائلاند. در اروپا نیز نگرانیها از کاهش نرخ بهره بانک مرکزی همچنان ادامه دارد.
این گزارش میافزاید: بازار اوراق قرضه، نرخ بازدهی ۱۰ ساله آمریکا و مذاکرات احتمالی تجاری با ژاپن، از دیگر عواملی هستند که بر حرکات دلار و جفتارزهای اصلی تأثیر میگذارند.
در مجموع، با افزایش بیاعتمادی به فضای تجاری و سردرگمی ناشی از مواضع متناقض کشورها، دلار در مرکز توجه معاملهگران جهانی قرار گرفته. حالا سؤال اینجاست: آیا این بازگشت قدرت دلار موقتی است یا شاهد دورهای تازه از سلطه ارز آمریکا خواهیم بود؟
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰