دکتر محمد حسین شهسوار
مثلث رییس جمهور کاپیتان اقتصادی دولت وزیر نفت و اولویت اول دولت چهاردهم؛ شاید این مقوله خیلی تکراری باشد،اما یک تکرار مهم و استراتژیک است .
دولت چهاردهم از منظر من دولت عقلا است .یک دولت برخاسته از وفاق و رفاقت با انرژی مثبت و مملو از آدم های مثبت اندیش ،پس از این دولت انتظار عقلانیت و تصمیم های مثبت وبدون اشتباه بسیار مورد انتظار است.
پول و بودجه اولویت همه دولت ها بوده و هست ،اما تأمین نقدینگی و تراز نمودن بودجه یک ابزار مهم دارد بنام کسب اصولی و صحیح درآمد و یک هزینه کردن مناسب و موضوع اینجاست که برخی یارانه ها در سبد هزینه های مناسب نمیگنجد و داستان بنزین یک هزینه نامناسب است.
تا امروز و تا اینجا هرچه بوده و هر چه گذشته بماند، اما از فردا شاید اصلاح امور اشتباه گذشته دیگر اولویت ملی باشد.
زیبنده است که ممانعت از افزایش تولید هرگونه ماشینی، اعم از صنعتی ،کشاورزی سبک ،سنگین و هرچه که سوخت غیر استاندارد مصرف میکند عزم جدی دولت باشدو بجای آن دستور کار فقط تولید موتورهای برقی و گازی باشد.
تمام مجوزهای جایگاه سوخت های مایع که شروع به ساخت نکرده اند و یا اول کار هستند تبدیل به جایگاه های گازی و برقی شود .
به تولید کنندگان و مصرف کنندگان طی یک برنامه سه ساله فرصت داده شود تا الگوی تولید و مصرف به سمت سایر سوخت ها بجز و بنزین و گازوییل تغییر یابند و پس از این فرصت هر کس تمایل به مصرف سوخت های بنزین و گازوییل داشت با قیمت واقعی بدون سوبسید خریداری و مصرف کند.
این داستان مصرف بالای بنزین و توسعه هر روز آن با خودروهای چینی و توسعه جایگاه های توزیع سوخت باید به تاریخ بپیوندد و همین تعدادی که هست یا تغییر کاربری دهند یا آماده باشند که با نرخ تمام شده توزیع کننده شوند .حالا اگر مصرف کننده بود که فعالیت کنند و اگر نبود هم باید کاربری خود را عوض کنند.
درشهریور ماه روزانه ۱۳۲ میلیون لیتر مصرف متوسط بنزین بوده است و حتی در بعضی استان ها کمبود هم وجود داشته است که باعث سرگردانی مردم شده است.
بنزین ۲۸۰۰۰ تومانی را دولت هزینه حمل میدهد هزینه توزیع میدهد و ۱۵۰۰ تومان می فروشد و اسمش را هم خدمت مینهند .خدمتی که مردم می گیرند و ما به ازای آن سرمایه هایشان که قرار بود در جهت توسعه بکار گرفته شود دود می شود و به هوا می رود.
این حرکت یک تصمیم ملی و یک عزم ایرانی می خواهد تا چندین مشکل حل شود.
اول آلودگی هوا و بیماری ها کاهش می یابد،دوم کسری بودجه از بین میرود ،سوم هزینه های دولت کاهش می یابد و امور عمرانی و توسعه ای رونق میگیرد،
چهارم دیگر قاچاق سوخت بصرفه نیست و تعطیل می شود و یک حجم بزرگ فشار از روی نیروهای انتظامی و امنیتی برداشته می شود،پنجم دیگر لازم نیست بانک مرکزی مبادرت به چاپ پول بدون برنامه نماید،ششم تکنولوژی جدید خودرو جایگزین تکنولوژی فعلی می شود،هفتم اینکه کسانی که از خودرو و سوخت استفاده نمی کنند دیگر از نحوه تولید و توزیع ناراضی نیستند و برخی مشکلات اجتماعی حل می شود.
هیچ ایرانی حاضر نیست که آینده فردای نسل خود را فدای امروزش نماید.
سرمایه های هدر رفته و دود شده این سال ها از ابتدا باید صرف تغییر تکنولوژی می شد تا امروز به این شرایط نمی رسیدیم، اما باز هم جلوی ضرر را هر جا بگیریم منفعت است.
*اقتصاد دان
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰