دکتر مسعود رسولی، دبیر انجمن صنایع بستهبندی گوشت:
دکتر مسعود رسولی، دبیر انجمن صنایع بستهبندی گوشت و فرآوردههای گوشتی در نشست خبری ضمن بیان این مطلب افزود: دولت در تلاش است تا کنترل واردات را در اختیار داشته باشد و در گذشته مجوز واردات گوشت از مبادی مختلف صادر میشد. دستورالعمل اخیر اشاره دارد که تا روزی ۱۰۰ تن در استان تهران و مازاد را در استانهای همجوار پوشش دهد اما مجوز جدیدی برای واردات گوشت گوساله از پاکستان و برزیل صادر نشده است. قیمت گوشت برزیلی به مراتب با توجه به هزینه حمل و نقل و خرید ارزی گران تر است. چرا که هم قیمت ارزی آن گرانتر است و هم قیمت خرید ریالی برای ما در ایران گرانتر است. گوشت برزیلی قیمت خرید ارزی ۶.۵۵ یورو است. قیمت خرید ارزی گوشت پاکستانی ۵.۳ یورو قیمت خرید ریالی گوشت پاکستانی ۲۵۰ هزار تومان است و گوشت برزیلی ۲۶۵ هزار تومان است.
وی ادامه داد: در حال حاضر امکان عرضه گوشت برزیلی با قیمت ۲۸۵ هزار تومان وجود ندارد چون گوشت وکیومی ۳ درصد افت و خونابه دارد وقتی ۳ درصد با هزینه بستهبندی و فروشگاهی در قیمت تمام شده لحاظ کنید قیمتی به مراتب بالاتر از ۲۶۵ هزار تومان تمام میشود. که از لحاظ اقتصادی به صرفه نسبت و توجیه اقتصادی ندارد.
دکتر رسولی ادامه داد: واردات گوشت از پاکستان به مراتب بسیار باصرفهتر از برزیل است چرا که هم به لحاظ بعد مسافت سریعتر به ایران وارد میشود و هم قیمت به صرفهتری دارد. همین امروز اگر اقدام به واردات گوشت از برزیل کنیم حداقل ۶۰ روز زمان میبرد تا به ایران برسد اما واردات از پاکستان کمتر از یک هفته خواب دارد.
در حال حاضر وزارت جهاد مجوزی برای واردات گوشت از پاکستان و برزیل صادر نکرده است و دلیل آن را هم برنامهریزی برای واردات عنوان کردهاند.
وی افزود: از سال ۹۰ دولت تلاش کرد تا برای تأمین گوشت مصرفی مردم چه از منبع داخلی چه از منبع وارداتی برنامهریزی متعددی داشته باشد دستگاههای ناظر قسمتهای مختلف توزیع را بررسی کردند تا بتوانند مشکلات را رفع کنند.
سیاستهای انجمن صنفی بستهبندی گوشت بر این است که مردم گوشت خریداری کنند چرا که خرید مردم چراغ این صنعت را روشن نگه میدارد.
وی گفت: متأسفانه درگذشته مردم اعتقادی به گوشت و مرغ بستهبندی شده نداشتند و این وظیفه انجمن بود تا با جلب اعتماد مردم آنها ترغیب به مصرف گوشت بستهبندی شده و شناسنامهدار کند.
در گذشته وقتی گوشت وارداتی به کشور وارد میشد چه گوساله و چه گوسفندی محصولات مختلفی از آن تولید میشد مثلاً از گوساله محصول ران، راسته دست، چرخکرده و مخلوط تولید میشد و در گوسفندی ران، دست، گردن راسته و… تولید میشد با تصمیم اخیر که از سوی دولت اتخاذ شد قرار شد تا تمامی محصولات متحدالشکل باشد. یعنی فقط محصول مخلوط گوسفندی با قیمت ۳۱۶ هزار تومان و محصول مخلوط گوساله با قیمت ۲۸۵ هزار تومان، چرخکرده گوساله ۲۷۵ هزار عرضه شود.
دولت برنامهریزی کرده است تا پایان ماه مبارک رمضان گوشت را با همین قیمت بهدست مصرفکننده برساند و بازار تأمین باشد و خوشبختانه تا به امروز هم غرف میادین و فروشگاههای زنجیره از لحاظ محصولات گوشتی تأمین و تکمیل هستند.
دکتر رسولی تأکید کرد: این تصمیم که تولیدات یکی باشند را دولت به دو علت اتخاذ کرد، اول گوشت تنظیم بازار مقدار زیادی نیست برای مثال مقدار گوشت گوسفندی وارداتی ۱۰۰ تن است که از این میزان ۲۰ تن ران گوسفندی استحصال میشود و آحاد جامعه هم مصرف کننده ران گوسفند هستند ولی وقتی محصول یکنواخت شود از ۱۰۰ تن یک محصول مخلوط تهیه میشود در مورد گوشت گوساله هم همین صدق میکند. دومین علت نظارت دستگاهی نظارتی بود که بتوانند به راحتی بازار را رصد کنند و نکته دیگر اینکه اگر مصرفکننده محصول خاص مثل ران گوسفندی پاک شده بدون استخوان خورشتی میخواهد متناسب با خواسته مشتری قیمت تغییر کند و اگر مشتری بخواهد گوشت داخلی نه اینکه تنظیم بازار تهیه کند میتواند از قصابیهای محلی و یا دایر در غرف میادین به قیمت آزاد تهیه کند.
وی ادامه داد: در حال حاضر برای ۱۰۰ هزار نفر صنعت بستهبندی گوشت در کشور اشتغالزایی کرده است و هرچهقدر مصرف مردم بیشتر باشد بهرهوری کارخانجات نیز بالاتر میرود اما متأسفانه قدرت خرید مردم کم شده است قیمت گوشت هم راستا با تورم رشد کرده است پس نمیتوانیم بگوییم گوشت گران است ولی گوشت قرمز اولویت دوم مردم است چون گوشت مرغ اولویت اول است.
دکتر رسولی تأکید کرد: گوشت وارداتی از هر جهت به نفع مصرفکننده است چرا که مردم میتوانند گوشت را با قیمت مناسبتری تهیه کنند، چون همانگونه که اشاره کردم وقتی گوشت مخلوط گوسفندی وارداتی ۳۱۶ هزار تومان در بازار عرضه میشود در بازار آزاد همین محصول ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومان قیمت دارد. همچنین گوشت وارداتی بهدولت این قدرت را میدهد که بازار داخل تنظیم و مدیریت کند. ما در انجمن معتقد هستیم که دامدار باید حمایت شود تا به سود برسد اما سال گذشته دولت طی قراردادی با دامداران گوشت گوساله را ۲۳۰ هزار تومان خریداری کرد در صورتیکه قیمت بازار آزاد ۲۰۰ تا ۲۱۰ هزار تومان بود وقتی شرکت پشتیبانی امور دام لاشه گوسفندی را به قیمت ۲۳۰ هزار تومان خریداری میکرد با سوبسید به شرکتهای بستهبندی ۱۸۵ هزار تومان میداد تا محصولات به قیمت مناسب بهدست مصرف کننده برسد. در ۴ ماه نخست سال تأمین خوب بود و دامداران راضی بودند اما با فزایش قیمتها دیگر دامدارن عرضهای نداشتند و یکماه کارخانجات بستهبندی از کارافتاده بودند و سبب شد تا دولت مجبور به واردات شود.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰