پویش اقتصاد :صنعت خودرو درسال آینده ۸ میلیارد دلار ارز می گیرد و شاید با توجه به واردات ،بدون انتقال ارز به ۱۰ میلیارد دلار برسد و این می شود ۸۰۰ همت و به عبارتی ۱۳ درصد بودجه کشور در این صنعت به گردش در می آید.
تاریخ انتشار : شنبه 22 دی 1403 - 6:20 ۰ نظر

دکتر محمد حسین شهسوار

صنعت خودرو درسال آینده ۸ میلیارد دلار ارز میگیرد و شاید با توجه به واردات ،بدون انتقال ارز به ۱۰ میلیارد دلار برسد و این می شود ۸۰۰ همت و به عبارتی ۱۳ درصد بودجه کشور در این صنعت به گردش در می آید.
از واردات که بگذریم حدود ۱۰ درصد در محور تولید گردش می کند. اگر دقت کنیم به اندازه صنعت نفت صنعت ،ساختمان وصنعت مالی شامل بانکها وبورس ،صنعت بیمه و سایر صنعت ها خودرو قد کشیده است .حالا اگر زیان یارانه ۱۲۰ میلیون لیتری سوخت ارزان مصرف روزانه کشور را هم که این صنعت ،باعث‌بخشی از آن است را محاسبه کنیم با یارانه لیتری ۵۰ هزار تومنی میشود۲۱۰۰ همت که تقریبا ۳۰ درصد بودجه است و با ۱۰ درصد قبلی میشود ۴۰ درصد که واقعاً یک عدد نجومی است .
اینها همه حدودی بود برای اینکه بدانیم امروز صنعت خودرو یک اقتصادی است که ۴۰ درصد بودجه کشور را در ید خود دارد .
حالا آقای رییس جمهور محترم ،دولت محترم ووزیر محترم صمت چه کاری را از این واجب تر میدانند که برای تغییرات در صنعت خودرو امروز و فردا می کنند.
اگر ضررهای آلودگی ناشی از تولیدات این صنعت را هم محاسبه کنیم دست کم ۱۰ درصد بودجه می شود و یعنی اینکه ۵۰ درصد کشور وابسته به این صنعت است.
آیا دولت محترم برای ۵۰ درصد بودجه نمیخواهد یک درصد وقت رییس جمهور و وزیر صمت را بگذارد تا اصلح را انتخاب کنند .
تاریخ در خودرو بسیار پررنگ و با دقت نوشته شده است و تولید و‌کیفیت در این صنعت در تاریخ کشور به وضوح نمایان است.
تیم تولید ۷۷۷۷۷۷خودرودر سال هم حی وحاضر وجود دارند.
همین تیم میتواند همان تولید را با تکنولوزی روز و مصرف بنزین استاندارد روز جهان تولید کند.
چه دست هایی در پشت پرده وجود دارد که این گروه را خانه نشین کرده است و افراد عملیاتی هم یا به بخش خصوصی یا سایر بخش های دیگر صنعت تبعید شده اند.
با منفک شدن این تیم خودرویی ،صنعت خودرو در محاق زیان سنواتی فرورفته است وبالای ۱۳۰ همت زیان ثبت شده است .تولید کمتر شده است و ۲۰هزارنیرو هم در ایران خوردو در سالهای اخیر اضافه شده است وعرضه خودرو غرق در لاتاری و زمانهای طولانی تحویل است و قیمت هم هر روز در کارخانه و بازار افزایش می یابد. ومصرف کننده راسرگردان نموده است .وزارت نفت درگیر تامین سوخت بیشتر برای مصرف بیشتر خودروهای بی کیفیت شده است وبه راستی چرا مسیر صنعت خودرو در راهی قرار گرفته است که همه ناراضی هستند.
دولت و سایر وابستگان تصمیم گیری برای اصلاح این جریانی که کشور را درگیر کرده است چرا تعلل میکنند ؟
چرا بایستی انگشت اتهام زیان های این عدم تصمیم گیری به سوی وزارت نفت ،وزارت اقتصاد و بانک مرکزی دراز شود.
گناه آهنگر بلخی و گردن شوشتری
هدر دادن پتانسیل ها وظرفیت ها،خبرگان کاربلدها، صنعت گران مردان بزرگ ، تیم های منسجم ارز کشور پول مردم سلامتی انسانها و خیلی چیزهای دیگر گناهش به گردن کیست؟
درنگ برای اصلاح اینگونه امور که نصف اقتصاد کشور است جایز نیست و بایستی به سرعت انجام شود؟
دیگر به خسارتهای اجتماعی و کودکان یتیم ۲۰ هزار کشته جاده های کشور که سالانه با مظلومیت به دیار باقی میروند را محاسبه نمیکنم.
اما فراموش نکنیم خداوند ناظر و حاضر همه افعال و رفتار ماست.
اگر تغییرات و‌اصلاحات انجام نشود حتما وزیر محترم صمت به این منوال جاری رضایت دارد.

*اقتصاد دان

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.