با سلام و عرض ادب
متن و پیشنهاد حضرتعالی را خواندم و امیدوارم مذاکرات موفق باشد و البته اگر جبهه پایداری بگذارد
*دکتر محمد حسین شهسوار یک جلسه سنگین مذاکره مستقیم و یک توافق برد برد میتواند مثل صاعقه تؤام با طوفان اقتصاد وابسته به دلار را هم در حوزه صادرات وهم در بخش واردات بشکند و فرم و مدل اقتصاد موجود را زیر رادیکالی از ابهام به فرم و مدلی جدید تبدیل کند. واژه جدید اقتصاد
*دکتر محمد حسین شهسوار
یک جلسه سنگین مذاکره مستقیم و یک توافق برد برد میتواند مثل صاعقه تؤام با طوفان اقتصاد وابسته به دلار را هم در حوزه صادرات وهم در بخش واردات بشکند و فرم و مدل اقتصاد موجود را زیر رادیکالی از ابهام به فرم و مدلی جدید تبدیل کند.
واژه جدید اقتصاد پسا تحریم میتواند یک سونامی تغییر اقتصادی باشد که شیرازه بخش اعظمی از روابط اقتصادی داخلی و خارجی امروز ما را از هم بپاشد.
اگر تحریم های بالا دستی برداشته شود با توجه به عدم مصرف بخش عمده ای از محصولات تولیدی پتروشیمی ها و فولادی ها که به دلیل نبود زیر ساخت مصرف در کشور باید صادر شود در رقابت جهانی حتما بازنده خواهد شد و با توجه به مواد اولیه گران برای تولید آنها دیگر توجیهی برای تولید باقی نمی ماند و زمانی که دولت مستقیم نفت خام را بدون محدودیت صادر کند دیگر واسطه های زنجیره نه توان تولید دارند و نه توان رقابت با تولیدکنندگان خارجی پس خروج آنها از گردونه باعث رقیق شدن گردش دلار و ارزانی آن می شود واقتصاد مبتنی بر دلار با شیب رو به بالای دائم دچار ترمیم پی در پی به سمت نزول قیمت می شود. ودیگر صادرات محصول تطبیق شده ریال با دلار هیچ صرفه ای برای صادرات ندارد و حتی اگر صادر شود و بعنوان مثال معادلش طلا وارد شود باز هم صرفه ای ندارد چون پس از تحریم طلا هم دیگر یک کالای مصرفی است و از سفته بازی و رونق شبه پول خارج میشود و سقوط قیمتش حتمی خواهد بود.
شاید در ظاهر درآمدهای حاصل از صادرات دولت کاهش یابد اما به موازات هزینه هایش هم در امور پولی کاهش می یابد.
با خروج دولت از بنگاه داری و اینکه سرمایه اش درگیر اقتصاد غیر استراتژیک نشود قطعا ریسک ریزش های بازار پول و ارز پس از تحریم به بخش خصوصی منتقل می شود.
اگر به حالت عادی روابط با آمریکا برسیم وسفارت خانه ها گشوده شود و تجارت غیر تحریمی و عادی شکل بگیرد دلار در بیست هزار تومان و طلا در دو میلیون تومان مدام و بامدل باتلاقی دست و پا میزند و تلورانس بازارش بیش از یک درصد نیست.
برعکس مجموعه تولید کنندگان مشتقات نفتی گازی که بعد از تحریم بسیار افت میکنند شرکتهای تولید کننده کالای مصرف داخل مثل صنعت سیمان و مصالح ساختمانی و لوازم خانگی با خوب شدن شرایط اجتماعی به طبع شرایط اقتصادی پایدار میتوانند روزهای خوبی را تجربه کنند.
دولت بایستی به موازات مذاکرات خارجی برای رفع تحریم ها در داخل هم با مشورت اقتصاد دان ها مدل های جدید اقتصاد پسا تجریم را بررسی کند تا بنگاههای اقتصادی دچار سقوط ناشی از مدلهای جدید کسب و کار نشوند.
در پسا تحریم بخش عمده ای از دلال های بازار پول و ارز از این گردونه خارج میشود و امیدوارم سرمایه ها را به سمت گردشگری و رونق اجتماعی سوق دهند
قطع و یقین در پسا تحریم دلالی سفته بازی مدیریت زیر زمینی ارز و تراستی بازی های مخفیانه دیگر محلی از اعراب نخواهند داشت.
پس از پایان مذاکرات موفق حرف اول را ریال با قدرت خواهد زد.
طرحهای نیمه تمام در اولویت دولت قرار خواهد گرفت و دولت دیگر به هیچ صادر کننده ای خوراک کم قیمت برای تولید و تأمین ارز نخواهد داد.
داستان اقتصاد مسیرش کامل عوض میشود و دوران آقایی صرافی و تراستی و دلار بپایان میرسد.
بزرگان کشور بجاست از الان تمهیدات لازم برای برخی از وارونگی های اقتصادی را بیاندیشند چون دوران گذر این اتفاق خیلی سریع اتفاق می افتد و بخش عمده ای از جامعه حقیقی وحقوقی شکست های جبران ناپذیری را تجربه خواهند کرد.
اگر اقتصاد کشور به خانه امن خود بازگردد دوران سیاه سواستفاده های زمان تحریم هم دیگر تمام خواهد شد.
*اقتصاد دان
با سلام و عرض ادب
متن و پیشنهاد حضرتعالی را خواندم و امیدوارم مذاکرات موفق باشد و البته اگر جبهه پایداری بگذارد
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 1 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۱